Багато чоловіків не приділяють уваги підбору шкарпеток під час того, як одягають костюм, вважаючи, що таку деталь ніхто не побачить під штанами та взуттям.

Але правда в тому, що така дрібниця, як пара шкарпеток здатна вплинути як на ваш комфорт, так і зовнішній вигляд. Маленькі деталі демонструють педантичність людини, почуття стилю та такту, а також гарні манери. Доречно підібрана пара є виявом поваги до правил етикету.

Навіть якщо ви носите завищене взуття, люди все одно можуть побачити ваші шкарпетки, коли ви сидите. Невеликого простору між брюками та туфлями буде достатньо, щоб показати всім цей предмет гардеробу.

Шкарпетки, які ви носите із костюмом, безпосередньо впливають на ваш рівень комфорту. Це особливо відчутно, якщо ви плануєте ходити або активно рухатись упродовж тривалого часу. Без зручних шкарпеток у вас, напевно, з'являться мозолі в місцях натирання взуття.

Незважаючи на те, що сучасна мода дуже різноманітна, є “непорушні” правила підбору чоловічих шкарпеток, які краще не знати та дотримуватись у певних ситуаціях.

 

Колір

Мабуть, найголовніше, на що слід звернути увагу при виборі шкарпеток, це колір. Якщо відтінок не відповідає вашому костюму, це створить незграбний та дивний вигляд. Навіть ідеально продуманий лук можна зіпсувати шкарпетками невдалого відтінку.

Хороше перевірене правило — одягати шкарпетки того ж кольору, що й штани вашого костюма. Наприклад, якщо ви носите костюм з вугільно-сірими брюками, ви повинні носити шкарпетки такого ж темно-сірого кольору. Таке правило допомагає змістити фокус уваги зі шкарпеток на основний предмет одягу (костюм, штани або вгору).

Верхню частина ваших шкарпеток буде видно, коли ви приймете сидяче положення або закинете ногу за ногу, це змусить ваші штани піднятись на кілька сантиметрів до щиколотки. Якщо ваші шкарпетки будуть того ж кольору, що і штани, їх ніхто не помітить.

 

Малюнок

При купівлі шкарпеток враховуйте візерунок. Вибираючи пару, ви, напевно, побачите моделі в горошок, з анімалістичним принтом або цікавим малюнком. Звичайно, не всі чоловічі шкарпетки мають візерунок. Класичні фасони зазвичай однотонні.

Не обов'язково обмежуватись простими моделями. Зверніть увагу на геометричні принти (ромби, трикутники та квадратики), малюнки з дрібними деталями (елементи вишивки або тонкі смужки). Основний колір малюнка повинен відповідати штанам.

Шкарпетки із зображенням героїв мультиків або надписами залиште для більш неформального заходу під джинси.

 

Висота

Якою має бути висота шкарпеток? Чоловічі шкарпетки бувають різними: від щиколотки до гомілки.

Найбільш поширений вид чоловічих класичних шкарпеток — до середини ікри. Така модель забезпечить ідеальний баланс стилю і комфорту, гарантуючи, що шкарпетки не опустяться і не складуться "ковбаскою" в самий незручний момент. А ще вони не оголюватимуть ногу при активній ходьбі або в положенні сидячи, що для формальних заходів є ознакою поганого тону.

Короткі шкарпетки, або слідки для чоловіків, дуже популярні серед представників сильної статі в теплу пору року. Одягніть їх у спортзал, на пробіжку чи прогулянку. Слідки поганий компаньйон під діловий чи класичний костюм.

 

Тканина

Шкарпетки, так само, як костюми зроблені з різних тканин.

Вовна є популярним вибором для шкарпеток у зимовий період через підвищену теплоізоляцію.

Для весни та літа найкраще підійде бавовна. Бавовна — легка, дихаюча і проста у догляді. Бавовна з домішками синтетики також відмінно підходить. Такі моделі бльш еластичні, але згодом на них з'являються ковтунці. Слідкуйте, щоб їх не було видно з-під штанів, а краще візьміть нову пару.

Є також шовкові шкарпетки, які можуть змагатися за зручністю зі шкарпетками з бавовни. Єдиним недоліком шовкових шкарпеток є те, що вони досить дорогі і вимагають більше зусиль для чищення та догляду.

 

Якість

Зверніть увагу на якість шкарпеток. Деякі хлопці вважають, що всі шкарпетки однакові, тому обирають найдешевшу пару, намагаючись заощадити.

Однак дешеві пари зазвичай виготовляються з неякісних матеріалів, що є причиною поганого запаху, рясного потовиділення і дискомфорту ніг. Зрештою, ви самі не захочете мучити свої стопи і доведеться купити ще одну нормальну пару шкарпеток. То навіщо переплачувати двічі? Дешеві моделі також дуже швидко рвуться на пальцях та п'яті.

Пара хороших шкарпеток має бути м'якою, гладкою та без видимих дефектів. Якщо ви виявили нитки, розпатлані шви або інші дефекти, що стирчать, візьміть нову пару.

 

Класика чи спорт

У продажу є різні типи чоловічих шкарпеток, більшість з яких належать до однієї з двох категорій: класичні (парадні) чи спортивні. Якщо у гардеробі є багато костюмів, рекомендується вибрати перше.

Класичні шкарпетки виготовлені з легких тканин, тому їх можна носити з класичними чоловічими туфлями чоловічими, оксфордами або лоферами.

Для порівняння, спортивна пара зазвичай виготовляється з більш щільних вологовідвідних тканин. Спортивні шкарпетки найкраще носити для бігу, вправ та інших спортивних заходів. У спортивних шкарпеток зазвичай товста та рельєфна гумка.

З двох видів, класичні все ж таки практичніші. Ніхто не зверне увагу, якщо ви одягнете просту пару в зал через відсутність альтернатив.

 

Поєднання із взуттям

На додаток до штанів від костюма, ваші шкарпетки також повинні відповідати вашому взуттю. Це не обов'язково означає, що ваші шкарпетки мають бути того ж кольору, що й туфлі. Скоріше вони повинні плавно перетікати один в одного, щоб створити привабливий силует.

Наприклад, якщо ви носите чорні туфлі, не одягайте коричневі класичні шкарпетки. Оскільки чорний і коричневий конфліктують один з одним, таке поєднання кидатиметься у вічі і виглядатиме дуже недоречно. Для цього конкретного випадку візьміть темно-сіру або темно-синю пару.

 

Це лише кілька речей, які слід враховувати при виборі шкарпеток до костюма. Головне, вибирайте шкарпетки, які доповнюють ваше вбрання та поєднуються з іншими предметами гардеробу. Краще мати кілька вдало підібраних та якісних пар на всі випадки життя та оновлювати їх за потребою.